top of page

GESCHIEDENIS

Tarantula Second Edition

Afgelopen LAST CRUSADE festival op 22 April was een daverend succes. Bijna volle bak, en er is ons vele malen gevraagd of er een vervolg komt. En ja die komt er! Ook Nic krijgt meer ruimte en speeltijd…door het  toch volle programma kwam Tarantula niet voldoende aan bod. Hierin hebben we samen met Velo alsmede door de vele aanvragen van fans een vervolg gegeven. Omdat het kan!!!

 

We hebben het festival omgedoopt tot TARANTULA GOUD & LOUD  - Westlands eigen Rock Festival, want een feest is geen feest als Nic van Leeuwen en zijn mede dj’s van drive-in show TARANTULA niet zijn geweest. Dit was al zo bij de oprichting in 1969 en dit gaat ook zo zijn bij het TARANTULA GOUD & LOUD Festival op 6 april in de VELO hal Wateringen. We hebben niet stil gezeten en we zijn nog eens even in de muzikale historie gedoken en hebben voor deze gelegenheid de volgende DJ's naar Velo gehaald: DJ RONALD BAKKER, DJ OLLEBOL & DJ BONNIE SCOTT om hun favoriete plaatjes nog eens even op te zetten, en onze jeugd nog eens even te laten herleven.

 

Je gaat ze allemaal horen van Meatloaf, Madness, Supertramp, Golden Earring, Nena en Herman Brood...ja ja de lijst is lang. Als trendsetters hebben ze duizenden ‘rockers’ op swingende en dampende avondjes getrakteerd. Dat begon ooit op de vele Westlands sozen, en ging door op de legendarische schuurfeesten en had de hoogtijdagen in Oikos en de Velohal in de jaren 80. In die tijd was er geen internet, geen social media, noem maar op. Jongeren waren wel massaal lid van de vele illegale etherpiraten als Radio Westland, Radio Tomaat en Radio De Glazen Stad. Daar kon je een verzoekplaat aanvragen en hoorde je waar bijvoorbeeld de TARANTULA drive-in show naar binnen werd gereden. Welke jongere is er in de seventies en eighties niet groot mee geworden…

Herinnert u zich deze nog? .....en dan bedoelen we naast deze veelgehoorde kreet op illegale piratenzenders in de jaren 80 ook Nic van Leeuwen. Vandaag de dag nog steeds bij het ‘halve Westland’ bekend is door zijn decennialange werk als DJ Will Stewart bij zowel Radio Westland als Tarantula. Of als organisator die grote acts naar het Westland haalde. Hele generaties zag hij vanachter zijn platenspeler voorbijkomen. Het leverde een schat aan ervaringen, anekdotes, foto’s en herinneringen op. Het is een tijd die nooit meer terugkomt, maar wel in de Velohal op 6 April 2024!!!

 

Zaterdag 6 april staat de Velohal wederom bol van het sentiment. Nic, Chris, Ronald, Ollebol en Bonnie Scott zullen alles uit de kast halen om de ‘tijden van toen’ te laten herleven. Afgewisseld door een 3 topbands die dat gevoel weten vast te houden in een aantal spetterende optredens. Dus we gaan weer los op de rocksongs zoals Black Betty van Ram Jam, luchtgitaar spelen op Runnin’ With The Devil van Van Halen en headbangen op Roll Over Lay Down van Status Quo. Trek je spijkerjackie maar weer uit de kast, haal ook je houthakkers shirt uit de mottenballen, dompel je onder in een warm bad met bier, dat je nog eens dat gevoel van toen geeft. Nic is in da House exact om 01u muziek van Tarantula zoals we gewend zijn op dit schuurfeest van omvang.

Dit alles in de Velohal Wateringen, de plek waar iedereen, iedereen kent.

TARANTULA GOUD & LOUD omdat het kan !!!

 

Vergeet niet: Food Truck aanwezig, verse friet & vegan snacks, kroketten en frikandellen aan de bar

 

  Dit is het GOUD & LOUD LIVE programma van die tijd !!!!

ROLLING STONES - by Stones Session #1 Europa's Stones coverband

IRON MAIDEN - by Up the Irons, Bruces favoriete band
KOYLE - International rock party band (BE/NL) - Rock until you drop!
PARTY TIME - met Tarantula by Nic van leeuwen...omdat t kan !!

Tarantula Nic van Leeuwen en Chris van Leeuwen bij bruiloft Johnny en Marit in de Torpedol

Chirs & Nic in action.... omdat t kan !!!

bottom of page